Tangzhong-rundstykker

  • Enkel
  • 120 min
Den japanske bakemetoden «tangzhong» gjør baksten saftigere og disse melkefrie rundstykkene holder seg gode i flere dager.

Ingredienser

  • 12 porsjoner

Bollehev/Jevning

50 g hvetemel
2 dl vann

Deig

3 dl hvetemel, siktet
6.5 dl sammalt hvete, grov
2 ts sukker
2 ts tørrgjær
3 dl GRYR® Havredrikk Naturell
1 ts salt
3 ss olje

Pensling

1 stk egg (ev. GRYR® Fyldig Havredrikk).
4 ss frøblanding, f.eks. sesamfrø, gresskarkjerner og solsikkekjerner

Slik gjør du

    1. Lag jevning ved å røre mel og vann sammen til en klumpfri røre i en kjele. Varm opp under omrøring til en tykk røre. Avkjøl litt.
    2. Bland sammen mel, sukker, tørrgjær og og GRYR® Naturell Havredrikk i en bakebolle og rør inn jevningen. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin på lav hastighet i 15 minutter. Tilsett salt og olje, og elt deigen i 20 minutter til.
    3. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
    4. Ta deigen ut på et melet bakebord. Del den i 12 like store emner og brett til boller. Legg over på et stekebrett med bakepapir og la etterheve i ca. 1 time til dobbel størrelse.
    5. Pensle dem med sammenvispet egg og dryss på frø.
      Tips
      Du kan også pensle med smeltet plantemargarin eller GRYR® Havredrikk
    6. Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220 °C i 15 minutter. Avkjøles på rist.
Tips
Ønsker du ekstra fine rundstykker til en spesiell anledning, kan du bare bytte ut det grove melet med siktet hvetemel. Da får du ekstra saftige rundstykker.  

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av