Tangzhong-rundstykker
- Enkel
- 120 min
Den japanske bakemetoden «tangzhong» gjør baksten saftigere og disse melkefrie rundstykkene holder seg gode i flere dager.
Ingredienser
- 12 porsjoner
Bollehev/Jevning
50 g | hvetemel |
2 dl | vann |
Deig
3 dl | hvetemel, siktet |
6.5 dl | sammalt hvete, grov |
2 ts | sukker |
2 ts | tørrgjær |
3 dl | GRYR® Havredrikk Naturell |
1 ts | salt |
3 ss | olje |
Pensling
1 stk | egg (ev. GRYR® Fyldig Havredrikk). |
4 ss | frøblanding, f.eks. sesamfrø, gresskarkjerner og solsikkekjerner |
Slik gjør du
-
-
Lag jevning ved å røre mel og vann sammen til en klumpfri røre i en kjele. Varm opp under omrøring til en tykk røre. Avkjøl litt.
-
Bland sammen mel, sukker, tørrgjær og og GRYR® Naturell Havredrikk i en bakebolle og rør inn jevningen. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin på lav hastighet i 15 minutter. Tilsett salt og olje, og elt deigen i 20 minutter til.
-
Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
-
Ta deigen ut på et melet bakebord. Del den i 12 like store emner og brett til boller. Legg over på et stekebrett med bakepapir og la etterheve i ca. 1 time til dobbel størrelse.
-
Pensle dem med sammenvispet egg og dryss på frø.TipsDu kan også pensle med smeltet plantemargarin eller GRYR® Havredrikk
-
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220 °C i 15 minutter. Avkjøles på rist.
-
Tips
Ønsker du ekstra fine rundstykker til en spesiell anledning, kan du bare bytte ut det grove melet med siktet hvetemel. Da får du ekstra saftige rundstykker.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Saftige havrerundstykker
150 min |
Enkel
Saftige hveteboller helt uten melk!
30 min |
Enkel