Hjemmelagde scones

  • Enkel
  • 30 min
Nybakte scones er godt til både lunsj og kvelds. Nyt disse melkefrie variantene til en varm kopp te, kakao eller et glass kald havredrikk.

Ingredienser

  • 12 porsjoner
5 dl hvetemel
2.5 dl havremel
2 ts bakepulver
0.5 ts salt
2 ss sukker
4 ss olivenolje
3 dl GRYR® Havredrikk Naturell
4 ss havregryn

Slik gjør du

    1. Sett ovnen på 200 °C. Ha hvetemel, havremel, bakepulver, salt og sukker i en bolle og bland sammen.
    2. Rør inn olje og Gryr® Havredrikk Naturell til deigen samler seg. Sett små klumper med deig på et stekebrett dekket med bakepapir. Bruk gjerne to spiseskjeer for å forme dem runde.
    3. Dryss over havregryn og stek i ovnen i 15-20 minutter eller til gylne på toppen. Server nybakte med syltetøy og/eller friske bær.
Tips
Ønsker du en enda sunnere variant, kan du bytte ut halvparten av hvetemelet med grovere mel.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av