Saftige havrerundstykker

  • Enkel
  • 150 min
Saftige og god rundstykker til alle anledninger. Disse baker du enkelt selv, og med Gryr Havredrikk blir de helt melkefri! 

Ingredienser

  • 16 porsjoner
6 dl GRYR® Havredrikk Naturell
4 ss olivenolje
25 g gjær
3 dl lettkokte havregryn
3 dl havremel
8 dl hvetemel
1 ts salt

Pensling

1 stk egg ( ev. Gryr® Havredrikk Naturell)
2 ss valmuefrø

Slik gjør du

    1. Varm opp Gryr® Havredrikk Naturell til fingervarmt og hell over i en bakebolle, ha i olivenolje og rør ut gjær.
    2. Bland havregryn, havremel, hvetemel og salt og ha det tørre over i det våte. Elt godt i kjøkkenmaskin (deigen vil være klebrig, men havregrynene vil suge til seg mer av vesken under heving).
    3. Dekk til deigen og la den heve til dobbelt størrelse i ca. 1 time. Ha deigen ut på et melet bord og del i ca. 16 emner. Tilsett litt ekstra mel om deigen er for klissete. Trill til jevne boller og legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. La etterheve i 30 minutter.
    4. Sett ovnen på 220 °C. Pisk egg og pensle rundstykkene med egg og dryss med valmuefrø. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
Tips
Disse rundstykkene kan gjerne fryses. 

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av