Saftige havrerundstykker
- Enkel
- 150 min
Saftige og god rundstykker til alle anledninger. Disse baker du enkelt selv, og med Gryr Havredrikk blir de helt melkefri!
Ingredienser
- 16 porsjoner
6 dl | GRYR® Havredrikk Naturell |
4 ss | olivenolje |
25 g | gjær |
3 dl | lettkokte havregryn |
3 dl | havremel |
8 dl | hvetemel |
1 ts | salt |
Pensling
1 stk | egg ( ev. Gryr® Havredrikk Naturell) |
2 ss | valmuefrø |
Slik gjør du
-
-
Varm opp Gryr® Havredrikk Naturell til fingervarmt og hell over i en bakebolle, ha i olivenolje og rør ut gjær.
-
Bland havregryn, havremel, hvetemel og salt og ha det tørre over i det våte. Elt godt i kjøkkenmaskin (deigen vil være klebrig, men havregrynene vil suge til seg mer av vesken under heving).
-
Dekk til deigen og la den heve til dobbelt størrelse i ca. 1 time. Ha deigen ut på et melet bord og del i ca. 16 emner. Tilsett litt ekstra mel om deigen er for klissete. Trill til jevne boller og legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. La etterheve i 30 minutter.
-
Sett ovnen på 220 °C. Pisk egg og pensle rundstykkene med egg og dryss med valmuefrø. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
-
Tips
Disse rundstykkene kan gjerne fryses.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Saftige blåbærmuffins
30 min |
Enkel
Vafler uten egg og melk
10 min |
Enkel