Saftige blåbærmuffins
- Enkel
- 30 min
Bak saftige og luftige muffins med masse blåbær ved neste anledning. Disse er helt melkefrie og faller i smak hos både store og små.
Ingredienser
- 20 porsjoner
3 stk | egg |
2 dl | sukker |
1 dl | olivenolje |
5 dl | hvetemel |
2 dl | havremel |
1 dl | lettkokte havregryn |
3 ts | bakepulver |
1 ts | vaniljesukker |
1 ts | kanel |
0.25 ts | salt |
2 dl | GRYR® Havredrikk Naturell |
3 dl | blåbær, friske eller frosne |
Topping
Friske blåbær | |
Hakkede mandler |
Vegansk variant
Bytt ut eggene med No Egg® eggerstatter |
Slik gjør du
-
-
Sett ovnen på 200 °C og sett muffinsformer i en muffinspanne, ev. smør en muffinspanne med plantemargarin.
-
Pisk egg og sukker luftig, og visp inn olivenolje, hvetemel, havregryn, bakepulver, vaniljepulver, kanel, salt og Gryr® Havredrikk Naturell til en jevn røre.
-
Vend inn blåbær og fyll muffinsformene 2/3 fulle. Topp gjerne med noen friske blåbær og litt hakkede mandler.
-
Stek i ovnen i 15-20 minutter og avkjøl på rist.
-
Tips
Tips 1:
Du kan enkelt gjøre muffinsene helt veganske ved å bytte ut egg med No Egg - eggerstatter.
Tips 2:
Du kan også vende hakkede nøtter inn i røren før steking for litt mer knas, eller bytte ut blåbær med bringebær, solbær eller rosiner for variasjon.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Saftige hveteboller helt uten melk!
30 min |
Enkel
Hjemmelagde scones
30 min |
Enkel