Saftige blåbærmuffins

  • Enkel
  • 30 min
Bak saftige og luftige muffins med masse blåbær ved neste anledning. Disse er helt melkefrie og faller i smak hos både store og små. 

Ingredienser

  • 20 porsjoner
3 stk egg
2 dl sukker
1 dl olivenolje
5 dl hvetemel
2 dl havremel
1 dl lettkokte havregryn
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
0.25 ts salt
2 dl GRYR® Havredrikk Naturell
3 dl blåbær, friske eller frosne

Topping

Friske blåbær
Hakkede mandler

Vegansk variant

Bytt ut eggene med No Egg® eggerstatter

Slik gjør du

    1. Sett ovnen på 200 °C og sett muffinsformer i en muffinspanne, ev. smør en muffinspanne med plantemargarin.
    2. Pisk egg og sukker luftig, og visp inn olivenolje, hvetemel, havregryn, bakepulver, vaniljepulver, kanel, salt og Gryr® Havredrikk Naturell til en jevn røre.
    3. Vend inn blåbær og fyll muffinsformene 2/3 fulle. Topp gjerne med noen friske blåbær og litt hakkede mandler.
    4. Stek i ovnen i 15-20 minutter og avkjøl på rist.
Tips
Tips 1:  Du kan enkelt gjøre muffinsene helt veganske ved å bytte ut egg med No Egg - eggerstatter. Tips 2:    Du kan også vende hakkede nøtter inn i røren før steking for litt mer knas, eller bytte ut blåbær med bringebær, solbær eller rosiner for variasjon.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av