Melkefrie skoleboller

  • Enkel
Skoleboller eller skolebrød, uansett hva man kaller de er disse saftige og melkefri. Med digg eggekrem, glasur og kokos er det perfekt til alle anledninger.

Ingredienser

  • 18 porsjoner
100 g sukker
0.25 ts salt
1 ts kardemomme
800 g hvetemel
200 g havremel
25 g fersk gjær
2 stk egg
9 dl GRYR® Fyldig Havredrikk

Eggekrem

1 stk vaniljestang
4 dl GRYR® Fyldig Havredrikk
6 stk eggeplomme
0.5 dl sukker
3 ss maizena

Pensling

1 stk egg

Melispynt

1 stk eggehvite
300 g melis
1 dl kokosmasse

Slik gjør du

    1. Ha sukker, salt, kardemomme og mel i en bolle og smuldre i gjæren. Tilsett egg og Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell og elt i 15 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok eller 20-25 minutter for hånd.
    2. Dekk til og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 1,5 time. Lag eggekremen imens.
    3. Splitt vaniljestang på langs, skrap ut frøene og ha dem i en gryte med Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell, eggeplommer, sukker og Maizena.
    4. Kok opp under konstant omrøring til kremen begynner å tykne. Kremen skal akkurat nå kokepunktet. Det er viktig å røre hele tiden slik at ikke egget koagulerer.
    5. Sett gryten over i iskaldt vann til kremen er helt avkjølt. Rør av og til slik at det ikke dannes snerk.
    6. Ha deigen ut på melet bord, del i emner og rull til boller. Ha bollene over på stekebrett kledd med bakepapir, dekk til og la heve til dobbelt størrelse, i ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 220 °C.
    7. Lag en grop midt i bollene og fyll med vaniljekrem. Lettpisk egg og pensle bollene. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
    8. Visp sammen eggehvite og melis til en tykk glasur. Pynt bollene med glasur og et dryss kokosmasse.
Tips
Bruk eggehvitene du har til overs til å bake en pavlova. Topp den med pisket Gryr® Til Matlaging og friske bær.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av