Melkefrie skoleboller
- Enkel
Skoleboller eller skolebrød, uansett hva man kaller de er disse saftige og melkefri. Med digg eggekrem, glasur og kokos er det perfekt til alle anledninger.
Ingredienser
- 18 porsjoner
100 g | sukker |
0.25 ts | salt |
1 ts | kardemomme |
800 g | hvetemel |
200 g | havremel |
25 g | fersk gjær |
2 stk | egg |
9 dl | GRYR® Fyldig Havredrikk |
Eggekrem
1 stk | vaniljestang |
4 dl | GRYR® Fyldig Havredrikk |
6 stk | eggeplomme |
0.5 dl | sukker |
3 ss | maizena |
Pensling
1 stk | egg |
Melispynt
1 stk | eggehvite |
300 g | melis |
1 dl | kokosmasse |
Slik gjør du
-
-
Ha sukker, salt, kardemomme og mel i en bolle og smuldre i gjæren. Tilsett egg og Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell og elt i 15 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok eller 20-25 minutter for hånd.
-
Dekk til og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 1,5 time. Lag eggekremen imens.
-
Splitt vaniljestang på langs, skrap ut frøene og ha dem i en gryte med Gryr® Havredrikk Fyldig Naturell, eggeplommer, sukker og Maizena.
-
Kok opp under konstant omrøring til kremen begynner å tykne. Kremen skal akkurat nå kokepunktet. Det er viktig å røre hele tiden slik at ikke egget koagulerer.
-
Sett gryten over i iskaldt vann til kremen er helt avkjølt. Rør av og til slik at det ikke dannes snerk.
-
Ha deigen ut på melet bord, del i emner og rull til boller. Ha bollene over på stekebrett kledd med bakepapir, dekk til og la heve til dobbelt størrelse, i ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 220 °C.
-
Lag en grop midt i bollene og fyll med vaniljekrem. Lettpisk egg og pensle bollene. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
-
Visp sammen eggehvite og melis til en tykk glasur. Pynt bollene med glasur og et dryss kokosmasse.
-
Tips
Bruk eggehvitene du har til overs til å bake en pavlova. Topp den med pisket Gryr® Til Matlaging og friske bær.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Saftige blåbærmuffins
30 min |
Enkel
Kanelboller uten melk
120 min |
Enkel