 
        Jordskokksuppe
- Enkel
- 40 min
En fløyelsmyk og kremet suppe med nøttete smak av jordskokk, og ikke minst naturlig laktosefri. Dette er virkelig luksus på en hverdag! 
  Ingredienser
- 4 porsjoner
| 500 g | jordskokk | 
| 3 stk | potet | 
| 1 stk | løk | 
| 1 ss | rapsolje | 
| 8 dl | grønnsakskraft, eventuelt grønnsaksbuljong | 
| 2 dl | GRYR® Matfløyel | 
| 0.5 ts | pepper | 
| 0.5 stk | sitron | 
| 2 ss | gressløk, hakket | 
Slik gjør du
- 
          - 
                  Skrell jordskokk, gjerne med en potetskreller eller skrap bort skallet med en skje. Ha dem fortløpende over i kaldt vann tilsatt litt sitron for at de ikke blir brune.
- 
                  Skrell og del potet i biter og finhakk løk. Fres løk i en varm gryte med olje til mykt, ca. 5 minutter. Tilsett potet og jordskokk og fres videre i ca. 2 minutter.
- 
                  Ha i kraft og Gryr® Til Matlaging og kok opp. La suppen småkoke under lokk til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.
- 
                  Kjør suppen glatt med stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Server med et dryss nykvernet pepper og finhakket timian.
 
- 
                  
Tips
        
          Har du mye jordskokk tilgjengelig, kan du enkelt lage jordskokkpuré ved å koke skrellet jordskokk mykt og mose den med en skvett Gryr® Til Matlaging, salt og pepper. Perfekt tilbehør til kjøtt og fisk.
        
      Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Fyldig soppsuppe
                20 min | 
                Enkel
            
            
        Kremet melkefri brokkolisuppe
                30 min | 
                Enkel
            
            
         
           
    