Hjemmelaget granola
- Enkel
- 40 min
En god frokost er viktig og en sprø hjemmelaget granola lager du enkelt selv. Topp den knasende gode og mettende frokostblandingen med kald havredrikk for en perfekt start på dagen.
Ingredienser
- 8 porsjoner
4 dl | havregryn |
2 dl | speltflak |
1 dl | solsikkekjerner |
0.5 dl | knuste linfrø |
2 dl | hasselnøtter |
4 ss | rapsolje |
1 dl | Sunniva® Original Eplejuice |
4 ss | honning |
2 dl | tørkede tranebær |
Til servering
1 l | GRYR® Havredrikk Naturell |
Slik gjør du
-
-
Sett ovnen på 180 °C.
-
Ha havregryn, speltflak, solsikkekjerner og linfrø i en bolle. Grovhakk hasselnøtter og vend inn med olje
-
Varm opp eplejuice og honning i en liten kjele til honningen er smeltet. Vend inn i den tørre blandingen til alt er godt blandet.
-
Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel blandingen utover. Stek i ovnen i ca. 25 minutter. Vend på granolaen med jevne mellomrom slik at den ikke blir brent, men jevnt stekt. Avkjøl og vend inn tørkede tranebær. Server granola med kald Gryr® Havredrikk Naturell.
-
Tips
Tips 1: Du kan bytte ut honning med lønnesirup om du ønsker en vegansk granola.
Tips 2: Du kan lage en større porsjon når du først er i gang. Det er bare å doble eller tredoble oppskriften og oppbevare den avkjølte frokostblandingen i en lufttett boks. Den holder seg i 2-3 uker.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Piska Smøreblid fra Sultne Gutter
15 min |
Enkel
Bananpannekaker uten melk
10 min |
Enkel