Tre digge, enkle sommerretter du lager på en halvtime
Camilla Pihl og teamet hennes har testet Gryr Havredrikk i en rekke enkle, sommerlige retter. Unn deg selv og andre en skikkelig luksuslunsj!
1. Ertegazpacho med mynte
Varme supper passer ikke helt inn på hete sommerdager, men hva med en kald sommersuppe? Ikke overaskende har gazpacho sitt utspring fra varmere strøk, nærmere bestemt Spania, hvor suppen er et fast innslag i det spanske kjøkken.
Porsjoner: 1
Ingredienser
- Cirka 2 dl frosne erter
- ½ Avocado
- 6 dl Gryr Havredrikk Fyldig Naturell
- En håndfull myntblader
- Litt saft fra sitron eller lime
- Salt og pepper
Slik gjør du:
Putt frosne erter, avokado, gryr havredrikk fyldig naturell, og mynteblader i en blender til det får en jevn konsistens.
Prøv deg frem med havredrikk til ønsket konsistens på suppen. Noen liker den tykkere enn andre.
Smak til med saft fra sitron eller lime, salt og pepper.
2. Skogsbærsmoothie med peanøttsmør og sjokolade
Peanøttsmør og syltetøy er en klassiker på brødskiva, så hvorfor ikke lage en drikkbar variant. Denne smakskomboen bør du prøve!
Porsjon: 1
Ingredienser
- Cirka 2 dl frosne skogsbær
- ½ banan
- Cirka 2 dl Gryr Havredrikk Naturell
- 1 ss peanøttsmør
- ½ ss kakaopulver (gjerne Raw-variant)
- Hakket mørk sjokolade
Slik gjør du:
- Bland de frosne skogsbærene, banan, Gryr Havredrikk Naturell, kakaopulver og peanøttsmør i en blender. Blend til du får en jevn konsistens.
- Hell over i glass og topp med hakket mørk sjokolade, bær og litt peanøttsmør.
3. Chiapudding med bringebær og mango
Chiapudding har blitt manges frokostfavoritt. Det er kanskje ikke rart, med tanke på hvor enkel den er å lage, og hvordan den kan kombineres i det uendelige med ulike typer av toppinger.
Porsjoner: 1
Ingredienser
- Cirka 1,5 – 2 dl Gryr Havredrikk Fyldig Naturell
- Cirka 2 ss chiafrø
- 1 stykk liten mango
- 1 håndfull ferske bringebær
Slik gjør du:
- Bland havredrikken og chiafrø i et glass, rør godt. Rør med jevne mellomrom i starten når chiafrøene har begynt å svelle, juster tykkelsen med mer havredrikk eller mer chiafrø.
- La det svelle 2-3 timer (eller over natten)
- Skrell mangoen og skjer i biter, bruk en stavmikser og mos mangoen. Deretter moser du bringebærene med en gaffel og rører godt.
- Legg chiapudding, mangomos og rørte bringebær lagvis i glass.