Tre digge, enkle sommerretter du lager på en halvtime

Camilla Pihl og teamet hennes har testet Gryr Havredrikk i en rekke enkle, sommerlige retter. Unn deg selv og andre en skikkelig luksuslunsj!

1. Ertegazpacho med mynte

Varme supper passer ikke helt inn på hete sommerdager, men hva med en kald sommersuppe? Ikke overaskende har gazpacho sitt utspring fra varmere strøk, nærmere bestemt Spania, hvor suppen er et fast innslag i det spanske kjøkken.

Ertegazpacho i blender
Lag en kald ertegazpacho i sommer

Porsjoner: 1

Ingredienser

  • Cirka 2 dl frosne erter
  • ½ Avocado
  • 6 dl Gryr Havredrikk Fyldig Naturell
  • En håndfull myntblader
  • Litt saft fra sitron eller lime
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Putt frosne erter, avokado, gryr havredrikk fyldig naturell, og mynteblader i en blender til det får en jevn konsistens.

Prøv deg frem med havredrikk til ønsket konsistens på suppen. Noen liker den tykkere enn andre.  

Smak til med saft fra sitron eller lime, salt og pepper.

2. Skogsbærsmoothie med peanøttsmør og sjokolade

Peanøttsmør og syltetøy er en klassiker på brødskiva, så hvorfor ikke lage en drikkbar variant. Denne smakskomboen bør du prøve!

skogsbærsmoothie
Peanøttsmør løfter smoothien til nye høyder!

Porsjon: 1

Ingredienser

  • Cirka 2 dl frosne skogsbær
  • ½ banan
  • Cirka 2 dl Gryr Havredrikk Naturell
  • 1 ss peanøttsmør
  • ½ ss kakaopulver (gjerne Raw-variant)
  • Hakket mørk sjokolade

Slik gjør du:

  1. Bland de frosne skogsbærene, banan, Gryr Havredrikk Naturell, kakaopulver og peanøttsmør i en blender. Blend til du får en jevn konsistens.
  2. Hell over i glass og topp med hakket mørk sjokolade, bær og litt peanøttsmør.

3. Chiapudding med bringebær og mango

Chiapudding har blitt manges frokostfavoritt. Det er kanskje ikke rart, med tanke på hvor enkel den er å lage, og hvordan den kan kombineres i det uendelige med ulike typer av toppinger.

Chiapudding med mango og bringebær
Mmm, chiapudding med frisk frukt

Porsjoner: 1

Ingredienser

  • Cirka 1,5 – 2 dl Gryr Havredrikk Fyldig Naturell
  • Cirka 2 ss chiafrø
  • 1 stykk liten mango
  • 1 håndfull ferske bringebær

Slik gjør du:

  1. Bland havredrikken og chiafrø i et glass, rør godt. Rør med jevne mellomrom i starten når chiafrøene har begynt å svelle, juster tykkelsen med mer havredrikk eller mer chiafrø.
  2. La det svelle 2-3 timer (eller over natten)
  3. Skrell mangoen og skjer i biter, bruk en stavmikser og mos mangoen. Deretter moser du bringebærene med en gaffel og rører godt.
  4. Legg chiapudding, mangomos og rørte bringebær lagvis i glass.

God fornøyelse!

 

Alle oppskriftene er hentet fra camillapihl.no

Flere tips fra Camilla Pihl