Glutenfritt brød

  • Enkel
  • 90 min
Et saftig og godt brød helt uten gluten og melk. Perfekt til alle hverdagsmåltider eller til matpakken.

Ingredienser

  • 1 porsjoner
500 g glutenfri melblanding
5 ts salt
1 dl solsikkekjerner
3 dl vann
6.5 g tørrgjær
3 dl Gryr® Havredrikk Naturell
0.5 dl olivenolje

Slik gjør du

    1. Bland sammen Fibermix, salt og solsikkekjerner i en bakebolle.
    2. Varm vann til fingervarmt (ca. 37 °C) og rør ut gjæren. Tilsett Gryr® Havredrikk Naturell og olivenolje. Hell blandingen over i bakebollen og rør alt sammen med sleiv til en klissete deig.
    3. Kle en stor brødform på 11 x 25 cm (1,5 – 2 liter) med bakepapir og hell deigen i formen. La heve i 20-30 minutter.
    4. Sett ovnen på 220 °C. Stek brødet midt i ovnen i ca. 25 minutter eller til sprøtt og gyllent på toppen. Avkjøl på rist.
Tips
Ikke kast gammelt brød! Del det i biter og rist i ovnen med litt olivenolje, salt og pepper til gylne, så får du fine krutonger du kan drysse over salater og supper.

Gryr produkter i oppskriften

Flere oppskrifter du blir glad av