Visste du at Gryr Havredrikk er glutenfri?

Det stemmer, våre havredrikker er uten gluten. Så hvis du har cøliaki eller har glutenintoleranse kan du trygt nyte våre forfriskende havredrikker.

Havre er egentlig en glutenfri kornsort

Havre er i utgangspunktet en glutenfri kornsort, men det er viktig å passe på at kornet ikke har blitt forurenset av andre glutenholdige kornslag underveis i produksjonen.

Norsk Cøliakiforening anbefaler at man leser innholdsfortegnelsen, eller sjekker at kornproduktene er merket som glutenfrie. For å gjøre det ekstra tydelig har vi valgt å markere at produktet er glutenfritt foran på emballasjen på våre havredrikker.

Hva er cøliaki?

Dersom man har cøliaki er man ekstra følsom ovenfor gluten, og tarmtottene blir midlertidig ødelagt hvis man spiser matvarer med gluten. Det vil igjen hindre opptaket av næringsstoffer i maten. Hvis man får cøliaki må man unngå å spise glutenholdige varer, slik at tarmtottene blir normale igjen.

Typiske symptomer på cøliaki

Typiske symptomer ved cøliaki er diaré, luft i magen, magesmerter og slapphet.

I følge Norsk Cøliakiforening er de cirka 7-8 prosent av Norges befolkning som ikke tåler gluten. Rundt 1-2 prosent av disse har cøliaki, og en større gruppe har det vi kaller ikke-cøliakisk glutensensitivitet. Som har kort fortalt mange av de samme symptomene som en med cøliaki, men det går ikke ut over tarmtottene dersom man får i seg gluten.

Hvilke Gryr-produkter inneholder gluten?

Gryr Iskaffe Havre Vaniglia inneholder havre som kan ha vært i kontakt med andre glutenholdige kornsorter, derfor merker vi det som et allergen. Gryr Til Matlaging er laget med kokos og raps, og er derfor helt naturlig fri for gluten.

 

Her er våre glutenfrie produkter