Nøttestek med soppstuing
- Enkel
- 30 min
Et plantebasert alternativ til julemiddagen. En saftig nøttestek smaker ekstra godt med soppstuing, ristet rosenkål og tyttebær til. Her får du både en vegansk og en vegetarisk variant, velg den som passer deg.
Ingredienser
- 4 porsjoner
Vegansk nøttestek
1 stk | løk |
2 stk | hvitløksfedd |
200 g | sopp |
1 ss | rapsolje |
300 g | cashewnøtter |
100 g | brødsmuler av rugbrød |
1 dl | vann med grønnsaksbuljong |
4 ss | jyttemel |
1 stk | sitron |
4 ss | timian, hakket |
1 ts | salt |
0.5 ts | pepper |
1.5 dl | GRYR® Matfløyel |
Vegetarisk nøttestek
1 stk | løk |
2 stk | hvitløksfedd |
200 g | sopp |
1 ss | rapsolje |
300 g | cashewnøtter |
100 g | brødsmuler av rugbrød |
1 stk | sitron |
4 ss | timian, hakket |
1 ts | salt |
0.5 ts | pepper |
3 stk | egg |
1.5 dl | GRYR® Matfløyel |
Soppstuing
400 g | sopp |
1 ss | rapsolje |
1 ss | timian, hakket |
0.5 ts | salt |
0.5 ts | pepper |
1.5 dl | GRYR® Matfløyel |
1 ts | maizena |
Ristet rosenkål
250 g | rosenkål |
1 ss | rapsolje |
50 g | hasselnøtter |
Til servering
8 stk | kokte poteter |
4 ss | tyttebærsyltetøy |
Slik gjør du
-
Vegansk nøttestek
-
Sett ovnen på 200 °C. Finhakk løk, hvitløk og sopp. Fres i en varm stekepanne med rapsolje til mykt og gyllent.
-
Kjør jyttemel, cashewnøtter og brødsmuler fint i en kjøkkenmaskin og vend med løkblandingen. Finriv sitronskall og vend inn med hakket timian, salt og pepper.
-
Tilsett vann med grønnsaksbuljong samt Gryr Til Matlaging og vend inn. Bland godt til en fast deig og ha over i en brødform dekket med bakepapir. Legg gjerne noen ekstra soppskiver og urter på toppen. Stek i ovnen i ca. 40 minutter.
-
Rens sopp og del i biter. Fres gylne i en panne med olje. Ha i hakket timian, salt og pepper og hell i Gryr® Til Matlaging. La koke opp. Rør ut Maizena i litt kaldt vann og spe inn i sausen til den har ønsket tykkelse. Dryss over friske urter ved servering.
-
Sett ovnen på 250 °C med grillelementer. Rens og del rosenkål i to eller fire. Vend med olje og spre utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek øverst i ovnen i 2-3 minutter eller til rosenkålen er blitt litt svidd ytterst.
-
Skjær nøttesteken i skiver og server med soppstuing, ristet rosenkål, kokte poteter og tyttebær.
-
-
Vegetarisk Nøttestek
-
Sett ovnen på 200 °C. Finhakk løk, hvitløk og sopp. Fres i en varm stekepanne med rapsolje til mykt og gyllent.
-
Kjør cashewnøtter og brødsmuler fint i en kjøkkenmaskin og vend med løkblandingen. Finriv sitronskall og vend inn med hakket timian, salt og pepper.
-
Pisk sammen egg og Gryr® Til Matlaging og vend inn. Bland godt til en fast deig og ha over i en brødform dekket med bakepapir. Legg gjerne noen ekstra soppskiver og urter på toppen. Stek i ovnen i ca. 40 minutter.
-
Rens sopp og del i biter. Fres gylne i en panne med olje. Ha i hakket timian, salt og pepper og hell i Gryr® Til Matlaging. La koke opp. Rør ut Maizena i litt kaldt vann og spe inn i sausen til den har ønsket tykkelse. Dryss over friske urter ved servering.
-
Sett ovnen på 250 °C med grillelementer. Rens og del rosenkål i to eller fire. Vend med olje og spre utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek øverst i ovnen i 2-3 minutter eller til rosenkålen er blitt litt svidd ytterst.
-
Skjær nøttesteken i skiver og server med soppstuing, ristet rosenkål, kokte poteter og tyttebær.
-
Tips
Denne nøttesteken er god kald også og kan serveres hele året, enten til middag eller som pålegg.
Gryr produkter i oppskriften
Flere oppskrifter du blir glad av
Melkefri riskrem med rød saus
45 min |
Enkel
Multekrem uten melk
15 min |
Enkel